Info

Sampea-ja-Samppanjaa-iltakuva_rajattu-990x351.jpgSampea ja Samppanjaa -tapahtumaa vietetään Varkaudessa 10.-11.8.2018 juhlistaen samalla tapahtuman 10-vuotista taivalta. Juhlavuoden kunniaksi tänä vuonna panostetaan erityisesti ruoka- ja juomatarjontaan, sekä tietenkin artisteihin.

Kesäinen puistojuhla on vuosien saatossa kerännyt tuhansittain varkautelaisia sekä muualta tulleita juhlimaan elokuisessa illassa suomalaisten eturivin artistien tahdissa.

Warkauden Nuorkauppakamarin vuonna 2009 lanseeraamaa tapahtumaa vietettiin aluksi Kaks-Ruusua -ravintolan pihassa, mutta tapahtuman kasvettua paikaksi vakiintui Itsenäisyydenpuisto Pirtinvirran rannalla.

Sampea ja Samppanjaa poikkeaa varsinaisista kesäfestareista siinä, että kyseessä on puistotapahtuma kauniissa paikassa veden äärellä. Ihmiset kokoontuvat tapahtumaan kuuntelemaan musiikkia, seurustelemaan ja nauttimaan ruoasta sekä juomasta. Festivaali on kymmenvuotisen taipaleensa aikana vakiinnuttanut paikkansa suosittuna kesäjuhlana aikuiseen makuun.

 

yleisö3.jpgTapahtumapaikka

Itsenäisyydenpuisto
Ahströminkatu 6, 78250 Varkaus

Sisäänkäynti alueelle kaupungintalon ja oikeustalon välistä. 

Alue on nurmikkokenttää, joka sateen sattuessa pehmenee. Se kannattaa ottaa huomioon jalkineita valittaessa.

 

Majoitus

Majoittua voi Varkauden ja lähikuntien hyvätasoisiin hotelleihin, mökkeihin tai leirintäalueille, katso tarkemmat tiedot: Varkauden majoituspaikat.

Sampea ja Samppanjaa 2018_yleisökartta.1.jpg

 

Pysäköinti

Festivaalialueen läheisyydessä ovat kaupungintalon, Uimahalli Ilopisaran ja Navitaksen pysäköintialueet, joissa on runsaasti parkkipaikkoja.

 

yleisö2.jpgIkärajat

Iltatapahtumissa on festivaalialueella ikäraja 18 vuotta. Pääsy ei ole sallittu alaikäisille edes vanhempien seurassa.

 

Ensiapu

Festivaalialueella on ensiapupiste. 

 

Info ja löytötavarat

Info ja löytötavarat löytyvät lipunmyynnin yhteydestä tapahtuman sisääntuloporttien läheisyydestä. Infoon voi toimittaa alueelta löytyneet tavarat ja kysellä kadonneiden tavaroiden perään. 

 

Esteettömyys

Alueelle on esteetön pääsy ja paikanpäältä löytyy myös inva-wc. Liikuntarajoitteisen henkilön mukana saapuva saattaja pääsee maksutta alueelle.

 

Kielletyt esineet ja aineet

Kiellettyjä ovat sateenvarjot, omat alkoholijuomat, lasipullot ja -astiat, avatut juomapullot, laserosoittimet ja valonheittimet, ampuma-aseet ja -tarvikkeet sekä replika-aseet, ilotulitteet ja soihdut sekä muut räjähdysaineet, viiltämiseen tai pistämiseen soveltuvat esineet sekä megafonit ja muut kovaa ääntä tuottavat esineet, videokamerat ja nauhurit.  
Omia ruokaeväitä ei saa tuoda alueelle. Muiden kuin mainittujen esineiden ja aineiden osalta järjestyksenvalvojat tekevät tarvittaessa yksittäisiä päätöksiä.

Koko tapahtuma-alue on anniskelualuetta. Oman avaamattoman (sinetöidyn) vesipullon tuominen alueelle on sallittua, mutta mitään muita juomia ei alueelle ei saa tuoda.